Peeling-uri chimice superficiale si medii

Un peeling chimic este o tehnica de infrumusetare, utilizata pentru a imbunatati aspectul pielii de pe fata, gat sau maini. Se aplica o solutie chimica pe piele, care conduce la exfolierea controlata a pielii, pentru a permite regenerarea acesteia. Rezultatul este un ten mai neted, cu mai putine riduri si un aspect vizibil mai sanatos.

In ce perioada a anului este recomandat peeling-ul chimic?

Deoarece dupa aplicarea peeling-ului chimic pielea este mai sensibila la lumina, pentru a evita hiperpigmentarile post-peeling cauzate de expunerea la razele ultraviolete, se recomanda realizarea acestei proceduri de infrumusetare in sezonul mai putin insorit, adica in perioada septembrie – mai.

Tipuri de peeling chimic

Nivelul de profunzime al peelingului – superficial, mediu, profund – se alege in functie de problema tratata si de tipul pielii fiecarei persoane in parte.
Exista 3 tipuri de peeling:

  • Peeling superficial. Se folosesc acizi alfa-hidroxi sau alti acizi slabi pentru a penetra doar stratul superficial al pielii cu scopul de a-l exfolia usor. Tratamentul este utilizat pentru a imbunatati aspectul tenului depigmentat sau al pielii aspre, precum si pentru a oferi un aspect mai tanar fatei, gatului, pieptului sau mainilor. Un peeling superficial este insotit de disconfort lejer in timpul procedurii, conduce la o descuamare fina ce poate dura 3-7 zile si permite reluarea activitatii in scurt timp. Pentru a obtine rezultate optime, procedeul se poate repeta la intervale de 3-6 saptamani.
  • Peeling mediu. Sunt utilizate acidul glicolic sau acidul tricloracetic pentru a penetra atat stratul superficial, cat si stratul mijlociu al pielii, eliminand celulele deteriorate. Se apeleaza la acest tip de peeling pentru a trata petele de pe piele cauzate de procesul de imbatranire, liniile fine, ridurile, pistruii si decolorarea moderata a pielii. De asemenea, tehnica poate fi folosita pentru a netezi pielea aspra si pentru a trata anumite modificari precanceroase, ca de exemplu keratozele actinice.
  • Peeling profund. Tehnica presupune utilizarea acidului tricloracetic sau fenolului pentru a patrunde adanc in stratul mijlociu al pielii. Tratamentul elimina liniile moderate, petele cauzate de procesul de imbatranire, pistruii si cicatricile superficiale. Procedura este utilizata pe fata, poate fi realizata o singura data si conduce la o imbunatatire importanta a aspectului pielii.

In cadrul clinicii noastre se fac peelinguri superficiale si medii, de diferite concentratii. Pretul unui peeling in functie de concentratia substantei folosie este intre 300 si 600 lei.