Ce este Peelingul Chimic?

Peelingul Chimic este o metoda dermato-cosmetica neinvaziva, care consta intr-o exfoliere controlata nivelul pielii cu indepartarea straturilor superficiale ale acesteia, urmata fiind de regenerarea tegumentului din straturile profunde.

peeling-chimic

Beneficiile unui Peeling Chimic

– imbunatatirea culorii, texturii si calitatii pielii, reducerea sau chiar indepartarea petelor datorate inaintarii in varsta, a hiperpigmentarii datorata radiatiilor UV (soare, solar) ameliorarea ridurilor fine, reducerea hipersecretiei de sebum, a leziunilor acneice, respectiv a cicatricilor post acnee.

Fiecare tip de Peeling Chimic (superficial, mediu sau profund) se adreseaza unor anumitor tipuri de afectiuni. Timpul de vindecare si complicatiile variaza in functie de substanta folosita si de concentratia aleasa.

Peelingul Chimic Superficial

– este forma cea mai blanda si sigura de peeling chimic

– este de cele mai multe ori efectuat cu ajutorul alfa hidroxiacizilor (glicolic, lactic, din fructe) si beta hidroxiacizi (salicilic) probabil sunteti familiarizati cu acidul glicolic respectiv acidul salicilic deoarece sunt substantele folosite cel mai des in cremele si lotiunile antiacneice.

– durata uni astfel de light peel este de 15-30 minute

– ideal ar fi ca inainte sa folositi o crema pe baza de acid retinoic (acesta permite o mai buna penetrare a substantei chimice si o absorbtie uniforma) sa se intrerupa fumatul si sa nu se foloseasca aspirina sau alte substante care afecteaza coagularea sangelui timp de 2 saptamani.

– dupa o demachiere prealabila, se aplica cu ajutorul unei pensule solutia chimica pe zone individuale ale fetei sau pe intreaga supratata a acesteia, senzatia perceputa de pacient este cea asemanatoare unei arsuri solare usoare, se lasa sa actioneze cateva minute dupa care se indeparteaza cu o o alta substanta neutralizanta pana la disparitia simptomatologiei.

– la final se folosesc creme nutritive, cicatrizante care ajuta la reepitelizarea respectiv regenerarea tegumentului.

NU UITA!! Crema de fotoprotectie 50+ este obligatorie!

Acest tip de Peeling Chimic Superficial se adreseaza primului strat al pielii, al epidermului de aceea si efectele postpeeling sunt mai slabe in comparatie cu cele ale altor tipuri de peeling-uri chimice.