Injectari cu toxina botulinica in Timisoara

Injectarile cu toxina botulinica reprezinta un tratament utilizat pentru indepartarea /diminuarea ridurilor de expresie (a celor care dau impresia de incruntare-ridurile dintre sprancene, ridurile de la nivelul fruntii, ridurile “laba de gasca” de la colturile ochiului) datorate actiunii indelungate, voluntare/involuntare a muschilor mimicii (aflati sub piele) asupra tegumentului.

cum-scapam-de-riduri

Toxina botulinica se injecteaza direct in muschii din jurul ridurilor printr-un ac minuscul. Discomfortul daca apare este minim si dispare aproape imediat. Odata injectata, toxina botulinica blocheaza transmiterea impulsurilor nervoase la muschi, permitandu-le relaxarea. Rezultatele sunt evidente in cateva zile, maxim 14-21, cand pacientii vor simti ca pielea din jurul ariei injectate este mai stransa si contractia musculara este redusa la minim, procedura se repeta dupa ce efectul toxinei botulinice se diminueaza.

Datorita receptivitatii neuro-musculare si a calitatii pielii, rezultatele sunt mai bune la persoanele mai tinere pana in 50 de ani si mai modeste la varstnici (ridurile “adanc sapate “ in piele scad durata efectului)

Ce trebuie sa stie pacientul caruia i s-au facut injectari cu Toxina Botulinica ?

  • timp de 6 ore dupa injectare trebuie evitate miscarile bruste ale capului
  • se recomanda folosirea minima a zonei injectate pana la instalarea efectului
  • este interzisa: masarea zonei, expunerea la soare sau solar cat si expunerea la temperaturi foarte scazute.